Lösögonfransars historia och användning.

Lösögonfransars historia och användning.

Du har förmodligen använt mascara eller lösögonfransar förut för att få längre fransar, eller så har du hört talas om någon som gjort det. Vet du hur och när lösögonfransar används först?

Historien bakom lösögonfransar:

Sedan antiken har lösögonfransar nämnts i litteraturen i det antika Egypten och Rom. Omkring 2000 f.Kr. rapporterades det att damer vid faraos hov använde lösögonfransar gjorda av päls. Under antiken och senare i tidiga Rom ansågs långa ögonfransar vara ett skönhetsdrag.

1916 använde Hollywood-skådespelerskan Sina Irving lösögonfransar på begäran av producenten D.W. Griffith. På 1920-talet började kvinnor använda lösögonfransar mer på teatrar eller mode, för att kunna få det intressanta utseende som mode kräver.

Användning:

1) Börja först med att välja den form på ögonfransarna som är rätt för dig, (Du kan hitta fransarna som passar dig inom att trycka här), ta bort den ur lådan med en pincett, men se till att ta ut det lätt för att inte ta bort hårstråna från de konstgjorda ögonfransarna. Sätt ögonfransarna ovanför ögat för att se till att det är rätt längd. Om du tycker att det är längre än ögats form, använd i det här fallet en sax för att förkorta den.

2) Applicera limmet på de konstgjorda ögonfransarna från den sida som ska fästa på ditt övre ögonlock, var försiktig så att du inte får för mycket lim så att det inte fläckar ditt ögonlock. Låt ögonfransarna torka i några sekunder tills du känner att de fortfarande är klibbiga men inte längre särskilt mjuka, och påbörja processen att applicera dem på ögonlocket.

3) Applicera de konstgjorda fransar direkt över dina naturliga fransar i början av det rörliga övre ögonlocket. om du är inte säker på att du har lagt den på rätt plats, använd pincett för att justera den på rätt plats.

4) Börja sedan processen att fixera ögonfransarna med pincetten, genom att trycka lite på placeringen av de konstgjorda ögonfransarna för att se till att de inte faller.

5) stäng ögat i en minut och öppna det sedan försiktigt. Använd pincetten för att separera de övre fransarna från den nedre fransraden.

6) Applicera slutligen svart mascara på båda sidor av de övre och nedre fransarna, för att överlappa de naturliga och konstgjorda fransarna i varandra och för att få naturliga och attraktiva ögon.

Källa: Wiki

 

Hos oss på Thehoom.se hittar du alltid billiga ögonfransar och du kan alltid få fri frakt.

Tillbaka till blogg